Het Kleine Zwitserland van Le Roeulx (La Petite Suisse rhodienne) – Wandeling N°3 van 4km

20160417 - Petite Suisse Rhodienne

Met zijn heuvels en valleitjes, zijn prachtige panorama’s, zijn stilheid en de goedaardigheid van zijn inwoners is Gottignies ons kleine Zwitserland. Als er één woord bestaat om dit kalme dorpje te omschrijven, dan is het wel authenticiteit. Wist je dat degene die er de krant kon lezen in het begin van de vorige eeuw als filosoof beschouwd werd? Aardig, hé! Het is inderdaad een echt plezier om door dit pittoreske dorpje te slenteren, een plezier waarvan je met al je zintuigen moet genieten. Misschien zal je geluk hebben tijdens je wandeling. Aan het eind van de 19de eeuw werd er eigenlijk in de gemeente een urn met 600 Romeinse muntstukken teruggevonden. Had een voorzichtige en bedachtzame Gallo-Romein zijn fortuin willen verbergen vóór de aankomst van de barbaren? Niemand zal het ooit weten… Één ding is sowieso zeker: je wandeling zal een echt plezier zijn!

Die kleine tocht van amper 4km zal je reeds een mooi overzicht geven van de verschillende mogelijkheden die het ongewone platteland van Gottignies biedt.

Een fijne wandeling nog!

 • Vetrekpunt: Plein St-Léger in Gottignies
 • Lengte: 4km
 • Duur: minder dan 1 uur
 • Traject: vooral kleine verharde wegen

Wandelroute

 1. Neem vlak voor de kerk van Gottignies de rue St-Léger. Zo kom je op de rue du Vent Val waar je naar links moet gaan.
 2. Na 300m ga linksaf naar de rue Puits Salomon.
 3. Eenmaal in de rue de la Place sla rechts af.
 4. Ga twee keer naar links om de rue des Fonds af te lopen. Vanop dit idyllische pad zal je zeker het mooiste uitzicht over het dorpje hebben.
 5. Eenmaal in de rue de la Biercée ga linksaf tot aan de boerderij Desenfans.
 6. Loop de rue du Mont-Coupé af.
 7. Halverwege ga heen en terug tot het einde van de doodlopende straat die rue du Gué heet om het prachtige panorama over de Wanze-vallei te bewonderen.
 8. Onder aan de straat neem rechtsaf de rue des Prêtres.
 9. Eenmaal in de rue du Vent Val ga linksaf.
 10. Tegenover de calvarie neem rechtsaf naar de rue de la Grange aux Dîmes en geniet van zijn verbazende schaduwrijke pad. Daar is het uitzicht op het naburige platteland steeds fascinerend!
 11. Ga naar links als je het hoogste punt hebt bereikt en daarna nog eens naar links naar de rue des Salinques.
 12. De terugkeer gebeurt via de rue St-Léger waar je wandeling begon.

Kaart

carte-balade-3

Share Button