De Lange Heggen (Les Longues Haies) – Wandeling N°2 van 12km

 • Vertrekpunt: kerk van Mignault
 • Lengte: 12km
 • Duur: 2u45
 • Traject: kleine verharde wegen, plattelandspaden, trekpaden en boswegen
 • Wegwijzers: groene ruiten en pijlen

Wandelroute

 1. Achter de kerk moet je eerst de rue Louis Fereau nemen en verderop rechts afslaan in de rue Hector Blondiau. Wees voorzichtig wanneer je de rue des Combattants oversteekt. Na 1km lopen ben je in de rue Alphonse Marcq. Op dit moment moet je naar rechts gaan. Sla links af ter hoogte van de rue Nestor Vandercamme en volg deze straat over 1km. Neem dan rechts de mooie weg van de rue Armand Cortembos over meer dan 3km om bij de eerste huizen van Le Roeulx uit te komen. Ga opnieuw naar rechts om de bosrand te bereiken. Neem daar links het bospad en in het midden ervan opnieuw naar links om de “grote vijver” te bereiken.
 2. Ga rechtdoor tot aan de hameau de l’Enfer en neem onmiddellijk rechtsaf naar de residentiële buurt.
 3. Eesrt moet je naar rechts gaan tussen twee huizen en daarna naar links. Loop dan langs een eerste sluitboom
 4. Ga rechtdoor ter hoogte van de oude spoorweg.
 5. Sla onmiddellijk links af en daarna rechts. Loop langs het landgoed van het domaine des Viviers.
 6. Sla links af en loop zo langs de boerderij van de kapel.
 7. In de rue Jules Beghin, voor de zeer mooie boerderij van Soumiaux (letterlijk: van onder Mignault), moet je naar rechts gaan en dan naar links ter hoogte van de prachtige woning uit de 17de eeuw die “het mooie huis” genoemd wordt.
 8. Neem de kleine straat en dan de ruelle Jules Beugnies op je rechterhand. Je zal op die manier achter de kleine school van Mignault kunnen lopen.
 9. Eenmaal in de rue des Déportés ga je rechtsaf. Wist je trouwens dat Mignault na de twee wereldoorlogen het goede idee had alle straten de namen te geven van de slachtoffers van één van de twee conflicten? Met daarenboven de namen rue des Déportés (straat van de gedeporteerden) en rue des Combattants (straat van de strijders) is het geen mooi eerbewijs vanuit dit dorpje?
 10. Ga dan linksaf naar de rue Martial Autier.
 11. Neem rechtsaf de rue Louis Ferreau. Kijk naar de zeer mooie toren van de St-Maartenkerk die in het begin van de 16de eeuw gebouwd werd en in mei 1973 geclassificeerd werd. Ga daarna linksaf in de richting van de rue Hector Blondiau. Wees voorzichtig wanneer je de rue des Combattants oversteekt!
 12. Na meer dan 1km kom je in de rue Alphonse Marcq. Op dit moment ga rechtsaf.
 13. Eenmaal in de rue Nestor Vandercamme moet je naar links gaan en de weg 1km volgen.
 14. Neem rechtsaf de chemin Armand Cortembos (een voormalige burgemeester van Le Roeulx – van 1922 tot 1931). Ga rechtsaf tot aan de eerste huizen van de stad.
 15. Ga opnieuw naar rechts om de bosrand te bereiken.
 16. Neem dan links het bospad en in het midden ervan opnieuw naar links om de “grote vijver” te bereiken.
 17. Ga rechtdoor tot aan de hameau de l’Enfer en neem onmiddellijk rechtsaf naar de residentiële buurt.
 18. Neem linksaf en loop tot aan de boerderij van de kapel. Volg dan het plattelandspad over meer dan 1km.
 19. In de rue Jules Beghin, voor de zeer mooie boerderij van Soumiaux (letterlijk: van onder Mignault), moet je naar rechts gaan en dan naar links ter hoogte van de prachtige woning uit de 17de eeuw die “het mooie huis” genoemd wordt.
 20. Neem de kleine straat en dan op je rechterhand de ruelle Jules Beugnies. Je zal op die manier achter de kleine school van Mignault kunnen lopen
 21. Eenmaal in de rue des Déportés ga je rechtsaf. Na een tijdje lopen moet je de rue Martial Autier nemen om je vertrekpunt te bereiken.

Kaart

carte-balade-2

Donwload

Share Button