Welkom in Le Roeulx

Blason-LeRoeulxLe Roeulx rijmt inderdaad met Geluk , maar ook met Wonderlijk , Gezellig  en Lekker !

Gelukkig in Le Roeulx?  Zeker ! Gelegen tussen de steden van La Louvière , Mons en Soignies ,  onze entiteit van Le Roeulx is door enigen als zijnde de groene en rustige zone van de regio «  het Centrum »  beschouwd. Le Roeulx is door zijn bucolische en landelijke kant erkend. De wandelaars , fietsers  en andere landwielrenners verheugen zich door onze velden en bossen te rijden of langs onze waterlopen en kanalen te gaan.

Wonderlijk, Le Roeulx ? Heel zeker , want onze entiteit telt talrijke merkwaardige monumenten , sommige zijn zelf geklasseerd als deeluitmakend van het uitzonderlijke Patrimonuim  van het Koninkrijk , zie zelf van de hele Menselijkheid !

Le Roeulx , Gezellig ! Als Sint-Feuillien niet de beste onthaal kreeg , het is nu bijna 15 eeuwen geleden,  hebben wij ons sindsdien wel goedgemaakt . Heden is Le Roeulx voor zijn gezelligheid en zijn goede onthaal beroemd . Zo vertrek dan niet zonder de drempel van een van onze cafeetjes te hebben overgestapt en zo zonder een van onze  beroemde locale bieren te hebben geproefd met gematigdheid, het spreekt van zelf !

De folklore  en de uitzonderlijke manifestaties zijn ook niet te verwaarlozen. Laat ons maar de welberoemde noemen, de internatonale wedstrijd van heteluchtballons op het einde van de maand juni en de internationale wedstrijd van nieuwe rozen begin septembre !

Overtuigd ? hebt U zin om een aangename ontdekkingsdag van Le Roeulx  te beleven ?
Dan aarzelt niet meer en komt een aangenaam klein verblijfje in onze prinselijke stad doorbrengen waar jullie als Koningen zullen ontvangen worden !

Onze Dienst van Toerisme stelt u onder andere een “ intra muros “ formule voor . Het gaat om een dag gedurende de welke U tussen geschiedenis, folklore, ongewoon  en traditie  zult reizen !

En misschien, zult u ons het genoegen doen naar Le Roeulx terug te komen.
Volgens een welbekende slogan van de inwoners , komt men altijd terug naar Le Roeulx !

Benoît Friart , Burgemeester
Jérôme Wastiau, schepen van Toerisme
Benoît Hautenauve, Voorzitter van de Toerisme Dienst