Te voet

Onze 7 wandelingen

Sinds prehistorische tijden is de menhir van Ville-sur-Haine er een bewijs van: de mens gebruikte de paden en andere wegen van onze entiteit.

Maar laten we in dit verband Feuillien toch niet vergeten. Hij is ook een van degenen die de paden gebruikten van het immense woud dat onze regio vroeger besloeg ook al werd hij er mishandeld.

Wij moeten ook een woordje zeggen over al die pelgrims die op hun weg naar Santiago de Compostela door onze entiteit wandelden, en nog steeds wandelen. Zo konden ze één nacht in het voormalige St-Jacobshospitaal doorbrengen!

Vandaag nog gebruiken wandelaars de “Via Gallia Belgica”, de wandelroute die Santiago de Compostela gebruikte tussen Hélécine, in Waals-Brabant, en Saint-Quentin, in de Aisne, alvorens naar Galicië te trekken. Dit traject vind je trouwens terug in een topogids uitgegeven door de Grote Routepaden.

We willen jullie allemaal in deze rubriek een keuze van heel verschillende voetwandelingen voorstellen. De routes zijn uiteraard van uiteenlopende afstanden en de landschappen zo gevarieerd mogelijk. Ofwel langs de oevers van onze oude en nieuwe kanalen, ofwel in het midden van een landelijk gebied, of nog in het hart van onze bossen, hebben we hier gekozen voor wat het verassendste is in onze entiteit.

Al onze wandelingen zijn goed gemarkeerd met verschillende wegwijzers. Er bestaat ook een brochure met bijkomende informatie te koop in de VVV-kantoren of in het cultureel centrum. Daarmee kunnen jullie nog beter genieten van alle plekken en monumenten langs de routes.

Fietsers zijn natuurlijk niet vergeten. Zij zullen een fietstocht met de familie langs de kanalen kunnen maken en voor de meest ervaren onder hen of andere mountainbike- liefhebbers bestaat er een lustocht van 20 km vanaf de Grote Markt van Le Roeulx.

We wensen jullie in elk geval veel ontspanning en amusement in onze entiteit.